Hořčík

Celkový obsah hořčíku v lidském těle je přibližně 25 g, z čehož 50 až 60 % se nachází v kostech. V lidském těle má hořčík několik zásadních rolí. Jako kofaktor se podílí na více než 300 enzymových reakcích. Dále se podílí na výrobě energie, některých transportních mechanismech a udržení dostatečného přísunu purinových a pyrimidinových nukleotidů při zvýšené potřebě syntézy nukleových kyselin.

Dostatečný příjem hořčíku přispívá ke snížení únavy a vyčerpání, k elektrolytické rovnováze, normálnímu energetickému metabolismu, normální činnosti nervové soustavy, normální činnosti svalů, normální syntéze bílkovin, normální psychické činnosti, k udržení normálního stavu kostí a zubů a podílí se na procesu dělení buněk.

Při konzumaci 5 porcí práškové MANY i MANA Drinku denně je příjem hořčíku 375 mg.

Užijte si MANU jako součást pestré a vyvážené stravy a zdravého životního stylu. MANA je vhodná pro každého zdravého dospělého jedince.

Zdroj informací:

Vitamin and mineral requirements in human nutrition: report of a joint FAO/WHO expert consultation, Bangkok, Thailand, 21–30 September 1998. on-line: http://apps.who.int/iris/bitstream/10665/42716/1/9241546123.pdf

Food and Nutrition Board. Dietary reference intakes for calcium, phosphorus, magnesium, vitamin D, and fluoride. Washington, DC. National Academy Press. 1997. on-line: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK109825/

Klinické studie:

http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.2903/j.efsa.2013.3331/epdf

http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.2903/j.efsa.2009.1216/epdf