Vánoční pečení s Manou

Chcete zkusit něco originálního? Upéct cukroví, které jste ještě nezkoušeli? Máme pro vás několik tipů na vánoční Mana cukroví.

Perníková Mana a Mana Perníčky

Recept na perníkovou Manu: základní Mana recept, 1 lžička agáve sladidla, perníkové koření, 1 lžíce kakaa

Recept na perníčky:
Mana prášek 200 g
Mana olej 25 g
1 jablko (oloupané,nastrouhané a uvařené)
1 lžička perníkového koření
4 lžíce medu
1/2 sáčku kypřicího prášku

Vypracujte těsto a nechte v lednici alespoň jednu hodinu odpočinout. Poté těsto vyválejte do rovnoměrné placky a vykrájejte do tvarů podle vaší fantazie. Dejte péct na 160 °C po dobu 10 – 13 minut (do zlatova).

DSC_2020Ořechové cukroví

150 g Mana prášku
100 g bio Alsanu (rostlinný tuk)
50 g třtinového cukru (rozmixovaného na moučku)
½ balení vanilkového pudinkového prášku
100 g pomletých vlašských ořechů
dřeň z jednoho vanilkového lusku
30 ml Mana oleje

Vypracujte těsto a nechte v lednici alespoň jednu hodinu odpočinout. Vmačkejte těsto do formiček na ořechy a pečte na 160 °C po dobu 10 – 13 minut (do zlatova). Pro zvýraznění chuti můžeme použít trochu pohankové mouky. Slepit je můžete třeba burákovým máslem a věřte, bude to přímo božské. 🙂

ooo

Vosí Mana

ořechy 50g
mana prášek 50g
mana drink 50ml
datle (namočené rozmixované) 50g
mana olej 15ml
piškoty 50g (rozmixované na prášek)
lžíce kakaa
rum (nebo rumové aroma) dle chuti

Necháme v lednici odpočinout tvarujeme pomocí formiček na úlky.

Tip: Smíchejte kakao s nadrcenými piškoty a formičku vysypejte před každým úlkem. Plníme hustým pudinkem (uvařeným s půlkou vanilkového lusku a kapkou rumu).

ul

Linecká Mana

270 g Mana prášku
25 ml Mana oleje
nastrouhaná kůra z 1 citronu
40 g datlí (namočených a rozmixovaných)
100 g máslové dýně
50 g třtinového cukru (rozmixovaného na moučku)

Uvaříme si dýni (nakrájíme na malé kostičky, podlijeme trochou vody, přidáme cukr a necháme dusit dokud nebude dýně rozvařená. Poté, co vychladne, ji rozmixujeme tyčovým mixérem na pyré. Ze všech surovin umícháme těsto, které necháme odpočinout v lednici (pokud se lepí, přidáme více Many). Slepujeme oblíbenou marmeládou 🙂 Pečeme na 160 °C asi 10 minut (do zlatova).

final


*Všechny nápady na recepty vymyslela a zrealizovla Simi Dvořáková.

Příjemné a krásné vánoční svátky plné pohody vám přeje

Tým Mana