Jakub Kornfeil

Motocyklový závodník

Ahoj,

jmenuji se Jakub Kornfeil a jsem motocyklový závodník v šampionátu MotoGP. Krom závodění v Mistrovství Světa se věnuji taky JetSurfu. JetSurf je motorové prkno na vodu, které váží asi 15kg.

Svoji kariéru jsem odstartoval na motokrosové motorce, když mi bylo pět let. Tehdy jsem nastoupil do prvního závodu v životě a dojel na slušném třetím místě. Účast v dětském motokrosu byla tehdy dost vysoká a já nechal za svými zády 30 dalších kluků. Všimla si mě italská značka Polini a já od svých 7.let závodím na profesionální úrovni.

V motokrose jsem se stal několikanásobným mistrem Republiky. Později jsem přešel na Supermoto, kde jsem taktéž vyhrál. Po Supermotu jsem se dal na minibiky a byla to taková přestupová štace na velkou silnici. V minibikách jsem dosáhl až na titul Mistra Evropy, což je to nejvíc co jde v daném sportu získat.

Poté jsem přestoupil do silničním motorek, konkrétně do RedBullRookiesCup, který jsem v roce 2009 vyhrál. Stal jsem se juniorským mistrem světa a otevřely se mi dvěře do Mistrovství Světa. Sen každého motocyklového závodníka…

Mistrovství Světa letos pojedu osmým rokem a prošel jsem řadou stájí. Za zmínku stojí Racing Team Germany, Holandský team RW, Španělský team Calvo či Malajsijský team SIC Racing Team.

Krom MotoGP se věnuji taky zmiňovanému JetSurfingu, což je další sport, který mě baví a u kterého relaxuji a zároveň trénuji. V JetSurfu jsem se stal v roce 2015 mistrem světa a loni jsem skončil druhý.

Proč užívám Manu?

"Sportovat po jídle je s Manou hračka! Pro mě jednoznačně super věc v podstatě na všechno, na cesty nebo jen tak."