Ali & Ketrin

Cosplayeři

Ali

Ahoj,
jmenuji se Aleš, ale spíše mě najdete pod nickem Ali cosplay and props.

Jsem cosplayer a prop maker. Cože to vlastně znamená? Cosplay je forma umění, kdy člověk vyrábí nostitelné kostýmy dle filmových či herních předloh. Tyto kostýmy pak prezentuje na herních veletrzích a různých eventech. Cosplay kombinuje mnoho technik jako je šití, odlévání a výroba forem, práce s termoplasty, 3D modelování a tisk, barvení a struktury, trochu toho divadelního hraní a mnoho dalšího. Cosplay jsem se začal věnovat v roce 2014. Vytvářím cosplaye především z her a specializuji se na zbroje a zbraně. Za svou cosplay kariéru jsem vyhrál několik českých i zahraničních soutěží včetně mistrovství Evropy v Paříži. Aktuálně se živím vytvářením kostýmů a replik zbraní pro firmy i jednotlivce. 

Můj největší úspěch je spolupráce s rakouským herním vydavatelstvím THQ Nordic, které si nás najalo na vytvoření kostýmu „Války“ a Ketrin na vytvoření postavy „Fury“ k jejich nové hře Darksiders 3. Procestovali jsme s nimi největší gamingové akce jako je Gamescom (Německo), E3 (USA), Igromir (Rusko) a Paris Games Week (Francie). Mimo vystavovatelské akce cestuji s kostýmy po světě, porotcuji cosplay soutěže a přednáším o výrobě kostýmů protože věřím, že každý má v sobě kreativního ducha ☺. 

Proč užívám Manu?
Nosit velké zbroje a zbraně na akci je vždy velmi fyzicky náročné a udržet si dostatečný přísun živin je ještě těžší. Proto jsem rád, že u sebe mám vždy Manu, která mě rychle zasytí. Je to daleko pohodlnější než v kostýmu čekat půl hodinovou frontu na jídlo a má ještě bonus! S omezeným pohybem v kostýmu se velmi jednoduše pije. Mana je takový můj osobní zachránce na každé akci. 

Ketrin

Ahoj,
jmenuji se Katarína, ale spíše mě najdete pod nickem Ketrin cosplay.

Cosplay se věnuji od roku 2011 a za tu dobu jsem vytvořila přes 40 různých kostýmů. Na rozdíl od Aliho je pro mě cosplay stále spíše koníček a pracuji na oddělení kvality v Automotive. S cosplayem jsem vyhrála několik zahraničních i tuzemských soutěží. Reprezentovala jsem českou republiku na evropském šampionátu ve Francii a umístila se tam na prvním místě ve skupinové kategorii. Ve zbývajícím „volném“ čase vytvářím kostýmy především z počítačových her a prezentuji je na gamingových a anime eventech po světě. Za můj nějvětší úspěch považuji výhru soutěže na Gamescomu v Německu v kvalifikační soutěži pro projekt Cyberpunk 2077, kterou pořáda CD Projekt Red (polské herní vydavatelství). Do finále soutěže se s kostýmy ze hry Cyberpunk 2077 kvalifikovalo pouze 12 cosplayerů z celého světa.

Proč užívám Manu?
Výroba kostýmu je velmi zdlouhavý a náročný proces a mnohokrát se mi stalo, že jsem celý den nic nejedla, čímž velmi utrpěl můj organizmus. Když už jsem si na jídlo vzpomněla byla jsem příliš unavená na nějaké to vaření. V tomto mi hodně pomáhá Mana. Mám ji stále u sebe, příprava je rychlá a nenáročná a šetří mi mnoho času a starostí. Často také manu snídám, dobře se vstřebává a pro můj věčně nespokojený žaludek je to ideální jídlo.