Petr Civín

Flyboardista

Ahoj,

já jsem Petr, je mi 26 let a jsem úplně obyčejný kluk z pražského sídliště Velká Ohrada. Celý život jsem se pohyboval kolem sportu, zejména basketbalu a nadšení k pohybu mi vydrželo. I proto po matematicko-fyzikálním gymplu jsem se rozhodl pokračovat do další fáze studia na Fakultu tělesné výchovy a sportu na Karlově univerzitě. Spolu s vrcholovým basketbalem, stolním tenisem a snad i trochu plaváním jsem si po střední škole našel nový koníček flyboarding. 

Na úplném začátku jsem si šel pouze flyboarding vyzkoušet jako obyčejný zákazník v půjčovně. Naštěstí vše, co mi moji sportovně založení rodiče dávali, co se týče motorického učení, nových specifických schopností a zlepšování zejména motoricko koordinačních dovedností (.. ach, škola mi leze i do normálního vyjadřování), mi létání šlo a za prvních 15 minut jsem ani jednou nespadl. Nemyslel jsem si, že je to něco zvláštního, až do doby, kdy ke mně na skútru dojel můj lektor a s nadšením se mě dotázal, zdali bych nechtěl letět ještě jednou, protože ještě nikdy neviděl takhle talentovaného začátečníka. "Zdarma další let?" Řekl jsem si a už byl znovu ve vzduchu.

Proč užívám Manu?

"Manu zbožňuju. Nejvíc ji využiju především na cestách. Malé, lehké a skladné jídlo, které s sebou můžu vozit všude po světě. Bezpečně se tak najim i v Turecku nebo Číně, kde jsem z místní stravy několikrát strávil kvalifikační závodní kola tam, kde bych neměl."