MANA - první české futuristické jídlo z laboratoře.

MANA - první české futuristické jídlo z laboratoře.

 

TISKOVÁ ZPRÁVA

Česko má svou nejvyspělejší super potravinu současnosti, které je otestována a připravena pro veřejnost.

Praha, 6. října 2014 – Od myšlenky k realitě. Tak by se dala nazvat cesta první české super potraviny MANA, na kterou se vydala za podpory fanoušků projektu Jakuba Krejčíka v květnu letošního roku. MANA, jakožto  plnohodnotná alternativa jídla, doladila své složení a absolvovala kompletní laboratorní testy ve státem certifikovaných laboratořích, které dopadly nad všechno očekávání velmi dobře.

,,Laboratorní testy přinesly velmi pozitivní výsledky a s potěšením mohu konstatovat, že MANA splňuje nutričně očekávání podle plánu, což potvrzují analýzy vstupních surovin i MANY jako celku," říká Marek Humpl, hlavní technolog MANY. ,,Více než 90% vitaminů i minerálů je v jejich přirozené formě, kterou je lidské tělo navyklé využívat, takže jen minimum z nich je nutno dodávat nad rámec jejich přirozeného obsahu v přírodních zušlechtěných složkách, z které MANU  skládáme, " dodává. Podle Marka tým MANA nespoléhá pouze na údaje z analýz svých dodavatelů a nechává si dělat analýzy vlastní.

Analyzovat potraviny, určené ke konzumaci, by při exaktním postupu měl dělat každý, kdo se chce držet dietologických doporučení, protože jen tak ví, co opravdu jí a kolik kterých nutrientů s jídlem přijímá. ,,Jídlo představuje do jisté míry takovou černou skříňku, do které člověk pořádně nevidí,"  zamýšlí se Marek. Trochu světla vnášejí různé průměrované hodnoty analýz, dostupné na webu, ale ty se od konkrétní potraviny, kterou mají strávníci na talíři, mohou odlišovat. ,,My analyzujeme za Vás a předkládá nutričně velmi odhalenou potravinu," dodává Marek.

Analýza byla zaměřena také na přítomnost těžkých kovů, toxinů, mikotoxinů, které jsou v současné době aktuálním a zároveň velmi zanedbávaným tématem. Proto byla analýza zaměřena také právě na ně a dopadla velmi úspěšně.

MANA od začátku klade velký důraz na srozumitelnost, jednoduchost a především transparentnost svého složení, o čemž svědčí nutriční štítek, který je komunikován na balení. ,,Něco tak velkého jako je nutriční štítek MANY  v České republice jen tak neuvidíte. Jsou to vlastně dva obrovské štítky v jednom, protože uvádíme hodnoty MANY  v prášku a zároveň hodnoty MANA oleje, který je v lahvičce, " říká hrdě Jakub Krejčík, tvůrce MANY. Hlavní snahou je podle něj největší přehlednost a informativnost. EU však vyžaduje vedle informace o nutričních hodnotách v jedné porci také informaci na 100 g či 100 ml, což při množství v MANĚ obsažených nutrientů vede k informačně velmi nabité tabulce, kde orientace může být poněkud ztížená. ,,Proto jsme na sáčku udělali štítek zjednodušený, dle našeho názoru přehlednější, " dodává Jakub v duchu konceptu MANY, který je naprostá jednoduchost a srozumitelnost.

Chcete MANU vyzkoušet? Neváhejte nás kontaktovat a rádi Vám pošleme vzorek. press@mojemana.cz www.mojemana.cz www.facebook.com/managlobal

The Latest posts

Užij si atraktivní kombinace Many za výhodnou cenu

Užij si atraktivní kombinace Many za výhodnou cenu

Láska napříč vesmírem: Čerstvá chuť jahod a sametové Many jako dokonalý pár

Láska napříč vesmírem: Čerstvá chuť jahod a sametové Many jako dokonalý pár

„Go Bananas!“ s šíleně dobrou banánovou novinkou Many

„Go Bananas!“ s šíleně dobrou banánovou novinkou Many