News
3/12/2018

Vliv vlákniny obsažené v Maně na lidský organismus.

Vláknina je velmi důležitou částí stravy. Je tvořena dvěma podsložkami: rozpustnou a nerozpustnou vlákninou.

Rozpustná vláknina má schopnost absorbovat vodu, má schopnost se rozpuštět a v trávicím traktu fermentuje, proto může být zdrojem energie. Zpomaluje vyprazdňování žaludku, snižuje resorpci tuku a cholesterolu. Rozpustná vláknina působí jako prebiotikum, tedy jako potrava pro probiotické střevní bakterie prospěšné pro udržování imunity organismu a trávení. Zdrojem rozpustné vlákniny ve výrobcích Mana jsou beta-glukany z ovesné vlákniny, arabská guma a další minoritní zdroje.

Nerozpustná vláknina funguje mechanicky. Čistí naše střeva a váže na sebe molekuly vody. Dochází tím k rychlejší průchod tráveniny střevem a účinnému odstranění vylučovaných látek, což zkracuje dobu styku potenciálně nebezpečných látek se střevním traktem. Zdrojem nerozpustné vlákniny ve výrobcích Mana jsou ovesné celulosy a hemicelulosy, nerozpustná část ovesných beta-glukanů, xanthanová guma a také další minoritní zdroje.

S jednou porcí Many Prášku příjmete 5,4 g vlákniny a s denní porcí Mana Drinku 4,3 g vlákniny.