F | Fluor

Flour se v potravinách vyskytuje v kombinaci s jinými prvky ve formě anorganických fluoridů. Funkcí těchto sloučenin je tvorba kostí a zubů, mají pozitivní vliv na tvorbu skloviny. Chrání kosti před osteoporózou a podporují kardiovaskulární systém. 

Fluoridy se v Maně vyskytují ve stopových množstvích, které pocházejí z našich přírodních surovin. Denní doporučená dávka je 3,5 mg. 

Mana je nutričně kompletní jídlo. Užijte si Manu jako součást pestré a vyvážené stravy a zdravého životního stylu.

Zdroj informací:

Tolerable upper intake levels for vitamins and minerals, Scientific Committee on Food, Scientific Panel on Dietetic Products, Nutrition and Allergies, EFSA 2006, on-line: http://www.efsa.europa.eu/sites/default/files/efsa_rep/blobserver_assets/ndatolerableuil.pdf

Dietary Reference Intakes for Calcium, Phosphorus, Magnesium, Vitamin D, and Fluoride. National Academy of Sciences. Institute of Medicine. Food and Nutrition Board. National Academies Press, Washington D.C. 1997, online:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK109825/