Hořčík

Celkový obsah hořčíku v lidském těle je přibližně 25 g, z čehož 50 až 60 % se nachází v kostech. V lidském těle má hořčík několik zásadních rolí. Jako kofaktor se podílí na více než 300 enzymových reakcích. Dále se podílí na výrobě energie, některých transportních mechanismech a udržení dostatečného přísunu purinových a pyrimidinových nukleotidů při zvýšené potřebě syntézy nukleových kyselin.

Dostatečný příjem hořčíku přispívá ke snížení únavy a vyčerpání, k elektrolytické rovnováze, normálnímu energetickému metabolismu, normální činnosti nervové soustavy, normální činnosti svalů, normální syntéze bílkovin, normální psychické činnosti, k udržení normálního stavu kostí a zubů a podílí se na procesu dělení buněk.

Hořčík je již přirozenou součástí našich surovin, ze kterých se Mana Prášek i Mana Drink vyrábí. Navíc přidáváme hořčík ve formě oxidu hořečnatého.

,,Množství minerálů, které jsou součástí našich surovin, jsme stanovili ve státem certifikovaných laboratořích. Jedině tak jsme si jisti, že odebíráme kvalitní suroviny bohaté na živiny.''

Při konzumaci 5 porcí práškové Many i Mana Drinku denně je příjem hořčíku 375 mg.

Užijte si Manu jako součást pestré a vyvážené stravy a zdravého životního stylu. Mana je vhodná pro každého zdravého dospělého jedince.

Zdroj informací:


Vitamin and mineral requirements in human nutrition: report of a joint FAO/WHO expert consultation, Bangkok, Thailand, 21–30 September 1998. on-line: http://apps.who.int/iris/bitstream/10665/42716/1/9241546123.pdf

Food and Nutrition Board. Dietary reference intakes for calcium, phosphorus, magnesium, vitamin D, and fluoride. Washington, DC. National Academy Press. 1997. on-line: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK109825/

Klinické studie:

http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.2903/j.efsa.2013.3331/epdf

http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.2903/j.efsa.2009.1216/epdf