Jod

Jod je důležitý je zejména pro syntézu hormonů štítné žlázy. Mezi zdroje jodu patří především mořské ryby a řasy. Jeho dlouhodobý nedostatek se nejčastěji projevuje únavou a nespavostí, sníženou funkcí štítné žlázy a zpomalenými reakcemi.

Jod přispívá k normálním rozpoznávacím funkcím, k normálnímu energetickému metabolismu, k normální činnosti nervové soustavy, k udržení normálního stavu pokožky a k normální tvorbě hormonů štítné žlázy a k normální činnosti štítné žlázy. 

Jód je již přirozenou součástí našich surovin, ze kterých se Mana Prášek i Mana Drink vyrábí. Navíc přidáváme jód ve formě jodičnanu draselného.
Doporučená hodnota příjmu od WHO byla pro zdravého dospělého jedince stanovena na 150 µg za den. Při konzumaci 5 porcí práškové Many či Mana Drinku denně je příjem jodu 180 µg.

,,Množství minerálů, které jsou součástí našich surovin, jsme stanovili ve státem certifikovaných laboratořích. Jedině tak jsme si jisti, že odebíráme kvalitní suroviny bohaté na živiny.''

Užijte si Manu jako součást pestré a vyvážené stravy a zdravého životního stylu. Mana je vhodná pro každého zdravého dospělého jedince.

Zdroj informací:

Tolerable upper intake levels for vitamins and minerals, Scientific Commettee on Food, Scientific Panel on Dietetic Products, Nutrition and Allergies, EFSA 2006, on-line:

Vitamin and mineral requirements in human nutrition: report of a joint FAO/WHO expert consultation, Bangkok, Thailand, 21–30 September 1998. on-line:

Klinické studie:

http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.2903/j.efsa.2014.3517/epdf

https://efsa.onlinelibrary.wiley.com/doi/epdf/10.2903/j.efsa.2014.3516

https://efsa.onlinelibrary.wiley.com/doi/epdf/10.2903/j.efsa.2010.1800

https://efsa.onlinelibrary.wiley.com/doi/epdf/10.2903/j.efsa.2009.1214