Mana Prášek Mark 5 | Dream

Mana Prášek Dream má příchuť kakaa.

Nutriční složení ochuceného Prášku se vzhledem k originálnímu Mana Prášku nezměnilo, tedy množství sacharidů, tuků, bílkovin, vitamínů a minerálních látek zůstává stejné. Jedna porce nutričně kompletního Prášku Dream vám dodá 400 kcal energie. Dream pokryje 20 % vaší denní nutriční potřeby. S jednou porcí Dreamu přijmete 20,4 g bílkovin, 6,7 g vlákniny, 38 vitamínů a minerálů, komplexní sacharidy s celkovým glykemickým indexem GI 29 a hodnotné tuky, které vás rychle zasytí a nastartují váš organismus.

V Maně používáme přírodní barviva nebo potraviny s barvícím účinkem, která jsou součástí běžně konzumovaných potravin.

Mana Prášek Dream neobsahuje žádná přidaná barviva. Chuť i kakaová barva Dreamu je ovlivněna práškovým kakaem se sníženým obsahem tuku, který je bohatým zdrojem draslíku, vlákniny a proteinů. Za jeho mimořádnou chutí se skrývá ten nejvybranější a nejlahodnější kakaový prášek na Světě.

Práškové kakao

Práškové kakao se získává ze semen kakaovníku, který se pěstuje v tropických oblastech. V Prášku Dream je použit jeden z nejkvalitnějších kakaových prášků, který má skvělou chuť černé hořké čokolády. Konzumací kakaa (jen toho kvalitního) se připisuje mnoho blahodárných účinků.

Jaké látky přirozeně obsažené v kakau příznivě působí na naše zdraví?

Jsou to látky zvané katechiny, které jsou svoji strukturou velmi podobné flavonoidům a které jsou v kakau hojně zastoupeny. Společně s nimi a i dalšími látkami (flavonoly, flavony apod.) patří mezi širokou skupinu látek, známou jako polyfenoly. Mezi katechiny patří se svými příznivými účinky katechin, epikatechin, gallokatechin a epigallokatechin.

Podporují například funkci nervové soustavy, uvolňují a přináší pocit štěstí, snižují riziko vzniku Alzheimerovy choroby a preventivně působí proti kardiovaskulárním onemocněním (1, 2).

Nicméně účinky kakaa na lidské zdraví jsou stále široce studovány.



Za neodolatelnou kakaovou příchutí Mana Prášku Dream stojí ten nejlahodnější kakaový prášek se sníženým obsahem tuku.

Literatura:

  1. Katz DL, Doughty K, Ali A. Cocoa and chocolate in human health and disease. Antioxid Redox Signal. 2011;15(10):2779-811,  (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4696435/ )
  2. Nehlig A. The neuroprotective effects of cocoa flavanol and its influence on cognitive performance. Br J Clin Pharmacol. 2013;75(3):716-27.