Nový rok, to je 365 příležitostí ke změně. Jak ti může pomoci Mana?

Nový rok, to je 365 příležitostí ke změně. Jak ti může pomoci Mana?

Pro spoustu lidí znamená přelom prosince a ledna čas, kdy necháváme své staré já za sebou a otevíráme se naději na lepší zítřky. Nový rok s sebou totiž přináší 365 příležitostí k tomu, udělat ve svém životě změny. Trávit více času s rodinou, jíst zdravěji, zhubnout, nebo nabrat svaly, více vydělat, více ušetřit… Občas nám však motivace vydrží jen prvních pár dnů. Proč je tak těžké novoroční předsevzetí dodržet a jak ti v tom může pomoci Mana? Přečti si více v následujícím článku.

Podle průzkumu, kterou provedla v prosinci 2019 společnost Ipsos, byla nejčastější novoroční předsevzetí tato:

  • více cvičit,
  • zdravěji jíst,
  • ušetřit více peněz,
  • mít více času na sebe, rodinu a přátele,
  • být ohleduplnější k životnímu prostředí.

Určitě se shodneme na tom, že pokud bychom všechny tyto body do svého života zahrnuli, citelně by se změnil k lepšímu.

Proč je tedy tak obtížné novoroční předsevzetí dodržet ?

Abychom byli schopni tuto otázku zodpovědět, musíme jít trošku více do hloubky a podívat se na to, co s námi snaha o změnu vlastně dělá po fyziologické stránce... Aby tvůj organismus mohl fungovat správně, musí si umět udržovat stálé vnitřní prostředí a proto je tvé tělo regulováno procesem homeostázy, který se dá chápat jako určitý princip udržení rovnováhy celého organismu. 

Možná se teď ptáš, co má tvé vnitřní prostředí společného s tím, jestli svá novoroční předsevzetí dodržíš nebo ne. Odpověď je vlastně docela jednoduchá. Vzhledem k tomu, že nejsme schopni trvale udržovat vysokou úroveň výkonu, tak se snadno vyčerpáme. Když se proto například rozhodneš hubnout a náhle snížíš příjem kalorií, tvé tělo se bude i nadále snažit udržovat hladinu tělesného tuku na takové úrovni, na kterou bylo po tak dlouhou dobu zvyklé a to tě bude stát energii. Ten samý princip pak platí i pro zdroj naší motivace. Proto je pro nás ve výsledku tak obtížné novoroční předsevzetí dodržet – v dobré víře si toho nabereme příliš mnoho a výsledky očekáváme nejlépe ihned. 

Prolomit zajeté návyky a vytvořit si nové a zdravější však trvá o něco déle. Vědci z University College London provedli v roce 2009 studii, při které po dobu dvanácti měsíců zkoumali návyky 96 dospělých dobrovolníků. V průběhu výzkumu zjistili, že abychom si vytvořili a především udrželi nový návyk, tak je potřeba minimálně 66 dní, přičemž v některých případech se doba pohybovala od 18 do 254 dní. Proto není třeba panikařit, pokud se ti nedaří naplnit svá novoroční předsevzetí během prvních několika týdnů – většině lidí bude trvat nejméně dva měsíce, než se tak stane. 

Vytvoř si reálný plán, který tě bude přirozeně motivovat!

Jak vyzrát na novoroční předsevzetí?

Na začátku článku jsme zmínili seznam těch nejčastějších předsevzetí – touhu více cvičit, jíst zdravěji, ušetřit více peněz, mít více času na sebe a rodinu a být ohleduplnější k životnímu prostředí. Toho všeho lze dosáhnout, ovšem ne bez zdravě nastaveného životního stylu a regenerace. Zdravému člověku pro správnou regeneraci stačí dostatečný odpočinek a vyvážené jídlo. Na to ovšem v zápalu nadcházejícího nového roku, práce a dalších povinností snadno zapomínáme. Zaměřujeme se na výsledek a sebe dáváme až na druhé místo. A právě v tom ti může pomoci Mana. Obsahuje totiž vše, co tvé tělo pro správnou funkci potřebuje, a to ve velice efektivní formě. 

Pohyb a strava jsou dvě strany téže mince. Jedno bez druhého totiž z dlouhodobého hlediska nefunguje. Jak ale udělat ten první krok? V první řadě si sestav reálný plán, který tě motivuje. Chceš začít běhat nebo posilovat? Dej si jako počáteční cíl 1 kilometr a lehčí váhy. Časem budeš chtít přirozeně víc, protože se budeš cítit skvěle! Jdi na to postupně a nesnaž se dělat všechny změny najednou.

Bez vhodné úpravy jídelníčku to ovšem bude obtížné. Máme však skvělou zprávu – dostat se do formy jde i chutně a bez diet! Mana je efektivní, nutričně kompletní jídlo, které tvému tělu dodá během pár vteřin všechny potřebné živiny. A protože nezatěžuje trávení, můžeš si ji dopřát jak před, tak i po tréninku. S Manou máš navíc výhodu, že přesně víš, kolik kalorií a živin tělu dáváš. Díky tomu si svůj kalorický příjem můžeš nastavit na míru. 

Ušetřit peníze. Víš o tom, že po nákladech na bydlení utrácíme nejvíce za jídlo? Mana je nejen zdravé a chutné, ale také ekonomicky výhodné jídlo s cenou od 37 Kč za 1 porci! Pokud si vezmeme, že průměrná porce jídla stojí přibližně 100 Kč, pak s naším Family Packem o 140 porcích ušetříš více než 8 000 Kč!

Mít více času na sebe i blízké. Víš, kolik času týdně promarníš chozením po supermarketech, vařením a mytím nádobí? Abychom ti ušetřili čas, spočítali jsme to… A rovnou přišli s řešením. Pokud budeme předpokládat, že příprava průměrného, doma uvařeného jídla trvá přibližně 30 minut, tak v případě, že si Manu dáš alespoň jednou denně, měsíčně ušetříš více než 15 hodin, které můžeš věnovat sobě a svým blízkým! ManaPowder totiž stačí zalít vodou a u ManaDrinku jen zatřepat a vypít. Změna se zdá být složitá, ale ve skutečnosti je to prosté – začni jíst efektivně a získáš více času na život!

Pomoci životnímu prostředí. Manu vyrábíme z udržitelných rostlinných surovin s použitím revolučních technologií, které jsou šetrné k životnímu prostředí. Všechny ingredience podrobujeme důkladné kontrole našimi vlastními testy, laboratorními analýzami certifikovaných laboratoří i klinickými studiemi světových institucí. Díky tomu jsme schopni pečlivě vybírat jen takové suroviny, které mají vysoký nutriční obsah v poměru k zanechané ekologické stopě. Neustále také hledáme nové způsoby, jak snížit množství odpadu, jak najít maximálně ekologické obalové materiály a také jak využívat více energie z obnovitelných zdrojů ve všech výrobních procesech. 

Pokud tedy i ty patříš k těm milionům lidí, kteří vyhlíží nový rok s nadějí, zkus svou snahu po změně pojmout tentokrát trošku jinak. Lépe. S respektem nejen k sobě, ale také k naší planetě a lidem žijícím okolo tebe. Nehledě na to, jaká předsevzetí si tento rok zvolíš, s Manou máš možnost si svou cestu výrazně ulehčit. A pamatuj, že to není o tom, jak rychle svých cílů dosáhneš… Důležité je především začít a vytrvat. 

Zdroje:

[1] Statista.com. (2019) America's Top New Year's Resolutions for 2020.
https://www.statista.com/chart/20309/us-new-years-resolutions-2020/

[2] Psychology Today. (2015) Why Is It So Darn Hard to Keep New Year’s Resolutions? https://www.psychologytoday.com/us/blog/motivate/201512/why-is-it-so-darn-hard-keep-new-year-s-resolutions

[3]  Verywellmind.com. (2020) How the Process of Homeostasis Works. https://www.verywellmind.com/what-is-homeostasis-2795237

[4] P Lally, Cornelia H. M. Van Jaarsveld, Henry W. W. Potts, Jane Wardle. (2010) How are habits formed: Modelling habit formation in the real world. http://repositorio.ispa.pt/bitstream/10400.12/3364/1/IJSP_998-1009.pdf

[5] F. L. Greenway, International Journal of Obesity. (2015) Physiological adaptations to weight loss and factors favouring weight regain. https://bit.ly/3Hkwxde

The Latest posts

Užij si atraktivní kombinace Many za výhodnou cenu

Užij si atraktivní kombinace Many za výhodnou cenu

Láska napříč vesmírem: Čerstvá chuť jahod a sametové Many jako dokonalý pár

Láska napříč vesmírem: Čerstvá chuť jahod a sametové Many jako dokonalý pár

„Go Bananas!“ s šíleně dobrou banánovou novinkou Many

„Go Bananas!“ s šíleně dobrou banánovou novinkou Many